Orange Day MC 2021

ORANGE DAY MC KORTEGE till förmån för UN WOMEN SVERIGE, 29 MAJ 2021!Efter dialog med polisen, folkhälsomyndigheten och länsstyrelsen så har vi fått samma svar av samtliga myndigheter gällande pandemilagen. 8 personer får köra kortege ihop enligt ordningslagen (1993:1617)Vi vill inte på något sätt bryta mot reglerna då vi kör och engagerar oss i ett av samhällets värsta brott, därför ska vi också föregå med gott exempel. 2020 skapade vi mindre evenemang med max 50 deltagare i varje kortege. Det resulterade ändå i att vi körde nästan 2 varv runt jorden, samt en insamling till UN Women Sverige på ca 157 000:- Trots pandemi och restriktioner, slog vi rekord!

Nu är det 2021 och att stå upp mot våld mot kvinnor och barn, har aldrig varit viktigare. I år får vi än en gång anamma utmaningen, och följande regler gäller för Orange Day MC 2021:

* Den 29 maj mellan kl 14-17 ger sig motorcyklister ut på vägarna över hela landet.

* Du som biker bestämmer med max 7 vänner att köra tillsammans, hur långt, och var ni ska köra. Ni fotar som vanligt och lägger ut på sociala medier med #orangedaymc för att visa att du/ni är med i kampen om ett samhälle fritt från våld. (INGA evenemang anordnas, utan detta sköts med vänner, klubb, eller i grupp.)

* Varje grupp om max 8, ansvarar för att ni inte blir fler och inte heller uppmanar folk till allmän sammankomst. Anmäl er gärna i evenemanget på Orange Day MC (enbart för att vi ska se hur många vi blir), vi vill ju slå nya rekord när våldet bara ökar.Vi tycker detta är mycket tråkigt, men hoppas att våra bikers är med oss och härdar ut, med vad vi hoppas, det sista året av pandemilagen. Anmälan görs som vanligt genom att swisha 150:- till UN Women Sverige. Du skriver Orange Day MC i meddelanderaden på din swich för att vi ska kunna räkna samman hur stor vår insamling blir för 2021.Swish: 123 900 29 32

Vill du som företag, klubb eller organisation stötta arbetet runt Orange Day MC?För 3 000:- får du synlighet i våra medier som visar att du står på rätt sida i samhället. Du erhåller även ett diplom för 2021-års engagemang.Maila då ditt ställningstagande till: info@orangedaymc.com för fakturaadress och leveransadress av diplom. Vi hoppas på stort engagemang bland företagen, då NI behövs!Swish för enstaka stöd: 123 226 02 97

2021 är året vi måste bevisa för resten av världen att inget stoppar oss!Att vi trots kärleken till hojåkandet i grupp, visar att våld mot kvinnor och barn INTE hör hemma i vårt samhälle, genom att gå efter rådande pandemilag. En text kommer att skickas till administratörer i resp länsgrupp som kan skickas till media. Vi vill ha ännu mer media, ännu fler som intervjuas om varför vi kör kortegen, och ännu fler som engagerar sig. Bikers ÄR dem som gör mest för att bidra till samhällets mest utsatta. Detta år får vi chansen att visa att vi trots en global pandemi kan ta ställning och visa att det stämmer.PS: 30 juni 2018 fanns 325 248 motorcyklar i trafik. Hur många av dem kommer köra några mil den 29 maj. Bär något i Orange eller dra en orange bindel runt armen, och ge dig ut på vägarna.

Nu taggar vi 29 maj 2021!